Barngalan 2021 arrangerades till förmån för

Alla barn har rätt att växa upp i trygghet. Friends är en icke-vinstdrivande organisation som vet att en värld utan mobbning är möjlig. Men för att nå dit måste vi alla engagera oss och tillsammans kämpa för förändring.

Friends genomför varje år över tusen utbildningstillfällen i skolor, förskolor och idrottsföreningar i hur de kan stärka sitt trygghetsarbete och skapa positiv förändring för barn. Utbildningarna baseras på omfattande forskning, men också på Friends över 20 år långa erfarenhet av antimobbningsarbete.

Friends och Barngalan lyfter tillsammans barns röster. Friends lyssnar och tar till sig kunskap och information från 10-tusentals barn genom utvärderingar och möten. Barngalan tar också sin utgångspunkt i barnens perspektiv genom en dag fylld av positiva, inkluderande aktiviteter.

Hur kan vi tillsammans se till att det finns en kompis för alla?

  • Låt alla vara med
  • Bry dig om genom att säga hej, ge ett  leende, gå tillsammans till maten, fråga vad hen ska göra på rasten eller vad ni  har för läxor.
  • Säg ifrån. Berätta för en vuxen om du ser att någon blir utsatt. Du är en förebild när du är en schysst kompis som visar att du inte ställer upp på mobbning.

 

Stort tack för att ni är med oss i kampen mot mobbing. Var en riktig kompis så ofta du kan!

https://friends.se